Format

Hier de uitleg over hoe de toernooien gaan verlopen:

Elke club krijgt elk seizoen een paar toernooien. Deze zijn Yellow,Green,Brown & Blue toernooien en worden op 1 dag (zaterdag) gespeeld.  

 

Ook zal het inschrijvingsgeld voor aanvang betaald worden door de speler.

Men start elk toernooi met een groepsfase. Daarna volgt Single Knock Out.  Er wordt steeds op de dag zelf geloot en indien we niet aan de vooropgestelde groepen van 4 spelers geraken die Best of 3 spelen, zal men in een groep van 3 telkens tegen mekaar Best of 5 spelen. In de groepsfaze kan de toernooileider ingrijpen en een shoot-out callen als beide spelers na 61 minuten nog steeds aan het 2e frame bezig zijn en de stand 1-1 eindigt. De toernooileider moet dit bij aanvang van het toernooi wel verkondigen. Een shoot-out is alle kleuren op de spot en 1 rode langs de band ter hoogte van roze, de speler die de toss wint mag meteen de rode potten indien hij dit wenst. Na de groepsfazes is er nooit sprake van een shoot-out. Reden is dat de berekening voor het verloop is gebaseerd op 75min/wedstrijd en de finale telkens omstreeks 23u30 zal beginnen. De eerste toernooien zullen uitwijzen of shoot-out nodig is of niet, dit ligt in handen van de toernooileider. Na de groepsfase kan de toernooileider (in samenspraak met de spelers) sneller overschakelen naar Best of 5 of eventueel de finale ook Best of 3 laten spelen. Dit naargelang het verloop van het toernooi. Ook mogen clubs die 1 of meer tafels extra ter beschikking hebben deze inschakelen. Het max. aantal toegelaten spelers mag nooit overschreden worden. Voor alle toernooien kan men inschrijven via ons forum, eerst is eerst en is transparant en eerlijk. Op de kalender zal steeds bij het event in kwestie een link staan naar het forum.

Bezetting tafels:

Clubs met 6 tafels mogen max. 32 spelers toelaten en dit in 8 groepen van 4. Iedereen speelt hier tegen elkaar Best of 3. De nummers 1 & 2  gaan door naar de laatste 16 in een éénvoudige tabel met 16.  Tot en met de halve finale Best of 3. Finale Best of 5.

Clubs met 8 tafels mogen max. 40 spelers toelaten en dit in 10 groepen van 4. Iedereen speelt hier tegen elkaar Best of 3. De nummers 1 & 2 gaan door naar de laatste 20 in een tabel van 24. De sheet zal vanzelf de winnaars op hun plaats zetten in de tabel, alsook nog 4 keer  een nr 2. De andere 8 spelers die 2e waren spelen nog een tussenronde alvorens naar de laatste 16 te gaan. Tot en met de halve finale Best of 3. Finale Best of 5.

Clubs met 10 tafels mogen max. 48 spelers toelaten dit in 12 groepen van 4. Iedereen speelt tegen elkaar Best of 3. De nummers 1 & 2 gaan door naar de laatste 24 in een tabel van 24. De sheet zal 8 vd 12 winnaars zelf op hun plaats zetten in de tabel. De andere 16 spelers spelen nog een tussenronde. Tot en met de halve finale Best of 3. Finale Best of 5.  

De ‘Pink’ Balls of Grand Prix’s:

Er zijn ook nog 4 Pink toernooien. Deze zijn met 64 spelers verdeeld in 16 groepen van 4. Er wordt op zaterdag gespeeld op 2 locaties waar men telkens om 9u30 in 4 groepen start. De volgende 4 groepen starten om 16u30. Er zal Best of 5 gespeeld worden in elke groep. Na de groepen volgt er nog een tussenronde ( Best of 5 ) met de nummers 1 & 2 van elke groep. Zo krijgt men 16 overblijvers die op zondag 4 rondes Best of 7 spelen op één van de 2 locaties van de dag ervoor. 

Grand Finals:

Na de gespeelde toernooien (je kan 15 verschillende toernooien deelnemen maximaal), zullen de beste 64 spelers (wel minimaal 5 deelnames) tijdens de Grand Finals op 1 weekend spelen voor een Jackpot van ongeveer €4832 (dit als alle toernooien vol zaten). Enkel de 10 beste resultaten tellen mee voor de ranking. De top 32 zal geseed worden via de gekende weg 1-32-17-16….. , nr 33 tot 64 zal worden ingeloot.

Enkel de 1e rondes is zonder referee, vanaf zondag spelen we met referees+markers vanaf de kwart finales.